2019.06.24
понеделник
20:20
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Патентни декларации се подават до края на януари

Патентни декларации се подават до края на януари

От НАП съобщават, че всички лица, които през 2019 г. ще упражняват патентна дейност следва да подадат декларация по образец в срок до 31 януари 2019 г. Декларациите се подават в общината, където се намира обекта, в който се извършва дейността. С документа се декларират обстоятелствата, пряко свързани с определяне на патентния данък.

Лицата, които са извършвали дейност облагаема с патентен данък през 2018 г. са задължени да подадат и годишна данъчна декларация за доходите на физическите лица в срок до 30 април 2019 г., в която попълват приложение № 7 за доходи от дейности подлежащи на облагане с патентен данък. В приложението се декларират приходите, разходите и облагаемият доход от упражняваната патентна дейност през 2018 г.

Същевременно лицата упражняващи патентна дейност в качеството си на самоосигуряващи се лица попълват и справките към годишната данъчна декларация за определяне окончателния размер на осигурителния  доход за 2018 г.

Формулярите на декларациите и приложенията към тях са публикувани на сайта на НАП.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-01-08 16:19
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"