ПГТХТ се представи на «Влайкови дни 2019»

2019-05-14 17:11
 

На 13 май, в рамките на културните празници на Пирдоп „Влайкови дни 2019”, Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии предложи на жители и гости на града кулинарни демонстрации. Празникът се състоя във фоайето на читалище „Напредък” и беше уважено от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на министерството, Росица Иванова от Регионалното управление по образование и кметът на община Пирдоп Ангел Геров.

С кратка презентация от учебното заведение разказаха за развитието на училището през годините и постиженията на учениците. В четири ателиета бяха представени различните специалности и професии. В секцията си готвачите показаха приготвени специалитети – суши, а хлебарите и сладкарите представиха традиционни хлябове и козунаци. Барманите бяха представени с демонстрация на приготвяне на коктейли, които после бяха поднесени на гостите. Сомелиерите също демонстрираха цялата процедура на декантиране на вино.

В края на кулинарния празник на министър Вълчев и на Росица Иванова бяха поднесени кулинарни изкушения, приготвени от възпитаници на професионалното училище.

По-късно вечерта в салона на читалището беше представено скеч-шоуто „Аламинут на живо”.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"