2019.09.21
събота
03:23
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

Пирдопските полицаи задържаха двама за кражби

26- годишен е задържан за кражба на кабели след бързи действия на пирдопските полицаи. Съобщават от областната дирекция на МВР.

Около 1.40 часа на 20 април в РУ- Пирдоп постъпил сигнал от охранителна фирма за отворена шахта в местността „Бакаджик“. Изпратените на място полицейски служители установили две отворени шахти на подземна кабелна мрежа и срязани два многожилни кабелни снопа. След незабавни оперативно- издирвателни действия е задържан извършителят на престъплението- 26-годишен пирдопчанин. По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно и друг извършител на кражба е бил разкрит от криминалистите за броени часове. След като на 19 април в РУ- Пирдоп била заявена кражба на 15 листа поцинкована покривна ламарина и 12 пакета стиропор, служителите на реда провели бързи оперативни действия и разкрили, че автор на престъпното посегателство е 20- годишен от Пирдоп. Извършителят предал доброволно отнетите от него чужди вещи. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-22 13:54
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"