Полезни съвети за пътуващи от/до София

2020-03-25 15:32
 

В последните дни зрители поискаха от „Средногорие Медия“ да проучим конкретни ситуации при пътувания до София или областни градове. Екипът на медията се свърза с Главна дирекция „Национална полиция“ по повода и с оглед на това, можем да ви дадем следните полезни съвети:

  1. Не пътувайте ако нямате наистина неотложна необходимост.

2. Ако работите в София или друг областен град ще е необходимо да носите попълнена обновена бланка на декларация в частта ѝ по т.2., придружена от служебна бележка от работодателя и/или служебна карта или служебен пропуск. Декларацията ви ще бъде взета от служителя на КПП и при следващо преминаване трябва да попълните и носите нова декларация. Не забравяйте да попълните личните си данни в началото на декларацията.

3. Ако имате нужда от лекар на територията на София или друг областен град попълвате и носите декларация в частта й по т.5., където описвате подробности за неотложността. Не е задължително, но може да приложите направление от личен лекар или друг медицински документ.

4. При напускане на София или друг областен град попълвате и носите декларация в частта и по т.5., където описвате, че се прибирате по постоянния си адрес. Към декларацията ще следва да покажете лична карта с постоянен адрес, който е същият като в декларацията. Имайте предвид, че декларация следва да носи всеки пътник в превозното средство включително деца.

Образецът от декларация може да бъде намерен на сайта на МВР или може да свалите от тук.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"