Посланикът на Германия посети «Аурубис България»

2020-02-12 17:19
 

Посланикът на Федерална Република Германия в България Н.Пр. Кристоф Айххорн беше на работно посещение в "Аурубис България".

Високият гост беше посрещнат от изпълнителния директор на компанията Тим Курт. На срещата присъстваха още финансовият директор Ивайло Вътев, ръководителят на отдел «Връзки с институциите» Ивайло Георгиев и директорът «Производство» Димо Кирилов.

Ръководството на компанията и посланикът проведоха кратка опознавателна среща, на която разговаряха за текущата инвестиционна програма на "Аурубис България", българо-германските икономически отношения и политики за индустрията.

Гости на събитието бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, кметът на община Златица Стоян Генов и местни медии.

Негово превъзходителство и работната група направиха кратко посещение на производствени мощности. Те разгледаха производствения процес в Рафинерията на пирдопския завод. Гид на гостите беше Димо Кирилов.

Последва работна среща, на която в неформална обстановка бяха обсъдени икономическата обстановка в страната и Средногорието, взаимоотношенията между местните предприятия и общините, първите впечатления на Кристоф Айххорн от региона и България.

Посещението на посланика продължи с кратка пресконференция, на която изпълнителният директор на «Аурубис България» Тим Курт благодари за доброто сътрудничество между компанията и общините Пирдоп и Златица.

Тим Курт: “Както се вижда, сме доста горди с това, което сме постигнали тук. Също така подчертахме не еднократно колко важен за нашия успех, колко важно е доброто сътрудничество, доброто партньорство, доброто приятелство което имаме тук в региона с двете най-важни за нас общини – Златица и Пирдоп.”

Негово превъзходителство посланикът на Германия сподели, че България и Германия имат отлични взаимоотношения и «Аурубис» е само един от добрите примери.

Кристоф Айххорн: Уважаеми г-н директор Тим Курт, уважаеми господа кметове, добър ден. Шефът на “Аурубис” и аз като представител на Германия, правим много и работим активно за това да подобрим още повече, да интензитираме и да популяризираме добрите отношения между България и Германия.”

Кметът на община Златица Стоян Генов изтъкна доброто сътрудничество с медодобивното предприятие по различни проекти. Той подари на посланика медна плочка със знака на общината.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров изтъкна красивата природа на Средногорието, местните забележителности и покани високия гост да посети община Пирдоп по време на майските културни празници.

От компанията поднесоха юбилейната си монета на посланика.

Всички гости споделиха впечатленията си в книгата за гости на «Аурубис България».

Посещението завърши с обща снимка.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"