Предстои второ издание на „Планински фестивал Аурубис“

2019-09-10 16:29
 

„Аурубис България“ и спортен клуб „Бегач“ организират второ издание на „Планински фестивал Аурубис“ (Aurubis Mountain Fest). Събитието се проведе за първи път миналата година като част от програмата за отбелязване на 60-годишнината на медодобивния завод. След успеха му, от „Аурубис България“ решават да го превърнат в традиционен празник на здравословния начин на живот, който да се провежда в региона всяка година в средата на септември. За състезанията по планинско бягане и колоездене се очакват над 250 участници.

Двудневният фестивал на 14 и 15 септември  в местността „Еленско“ край Пирдоп ще събере участници от цялата страна и чужбина и се организира с цел да популяризира Средногорието като място за активен отдих и туризъм.

Състезанията по бягане са на 14 септември, събота, в четири дисциплини: Trail du Pascal – 10 км. с изкачване до хижа Паскал и спускане до Еленско, Trail du Balkan – 19 км. по билото на Стара планина, Ultra Trail du Balkan – 47 км. за най-издръжливите участници, както и 3-километрова дистанция за деца и ентусиасти. Стартът е в 09:00 ч. на площада в Пирдоп. Финалът на всички дисциплини е в местността Еленско. По трасетата ще бъдат осигурени подкрепителни пунктове. Изискване към състезателите е да не ползват пластмасови бутилки за еднократна употреба, като в пунктовете ще са осигурени фласки и силиконови чаши за вода. За безопасността ще се грижат двадесет спасители от Планинска спасителна служба, отряди Пирдоп и Тетевен. Създадена е възможност за изграждане на палатков лагер и нощуване в местността Еленско на 14 срещу 15 септември, като са осигурени химически тоалетни, мобилни душове и почистване на района след събитието. Организиран е транспорт от София и обратно.

Вечерта на 14 септември на Еленско ще се проведе и киновечер с прожектиране на три късометражни филма за природата и спортуването: Киновечерта е със свободен достъп за всички граждани, които желаят да посетят прожекциите.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"