2019.03.23
събота
16:20
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Проведе се извънредно заседание на ОбС-Златица

Проведе се извънредно заседание на ОбС-Златица

На 1 юни в малката зала на читалище „Христо Смирненски” в Златица се проведе извънредно заседание на ОбС-Златица, в което участие взеха 11 съветници.

Традиционно, заседанието на ОбС започна с питания и изказвания от страна на присъстващите съветници и граждани.

Остро беше поставен въпросът за сградата на конака, част от която вече падна. Беше поставено питане към кмета защо не са предприети действия за укрепването и обезопасяването й.

Най-много дебати предизвика въпросът, свързан с МБАЛ-Пирдоп. Съветниците следваше да упълномощат кмета Магдалена Иванова как да гласува на предстоящото Общо събрание на акционерите. Съветниците решиха кметът да приеме годишния доклад на Съвета на директорите, да бъде против освобождаването от отговорност на членовете на Съвета на директорите, да одобри Радка Маринова за одитор на дружеството и за освобождаването на д-р Маргарита Гетова като член на Съвета на директорите. Кметът трябва да гласува против изплащането на възнаграждения за временно изпълняващия длъжността на управител и против избора на д-р Юлия Илиева за нов член на Съвета на директорите на МБАЛ - Пирдоп.

Гости на заседанието на ОбС-Златица бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Мария Шентова. Те поставиха въпроса с неизплатените задължения на община Златица към болницата в Пирдоп и призоваха съветниците да потърсят компромисно решение.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-06 16:54
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"