Сградата на конака в Златица падна

2018-06-15 15:55
 

Преди по-малко от месец част от сградата на конака в Златица се срути. От много години насам старата сграда не се поддържаше и представляваше потенциална опасност за преминаващите покрай нея. От Общинската администрация са оградили опасната сграда с временна обезопасяваща лента.

Припомняме, че сградата на конака беше собственост на фирма от едрия бизнес, която дари сградата на община Златица, за да може да се осъществи намерението на Общинската администрация да се кандидатства пред европейските фондове за финансиране на възстановяването й.

Дългогодишният общински съветник в ОбС-Златица Тодор Чомпалов многократно поставяше въпроса за укрепването и поддържането на сградите на конака и метоха в Златица.

Кметът на община Златица Магдалена Иванова съобщи за „Средногорие Медия“, че общината ще предприеме допълнителни мерки за обезопасяване на рухналата сграда, като я огради и преустанови достъпа до нея. Кметът заяви още, че проектът за възстановяването на сградата на конака е готов и с него ще се кандидатства веднага след отварянето на подходящата мярка по програмата за развитие на селските райони.  

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"