2019.05.26
неделя
16:22
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Служители на ЮЗДП се обучават за горски педагози

Служители на ЮЗДП се обучават за горски педагози

Обучение по горска педагогика – първо ниво, за служители на Югозападното държавно предприятие, ще се проведе от днес до 11 октомври в Учебно-опитното горско стопанство „Георги Аврамов” в местността Юндола. В специализирания курс ще вземат участие 28 представители от държавни горски и ловни стопанства от областите Благоевград, Кюстендил и Софийска.

За първи път тази година обучението се организира от ЮЗДП с подкрепата на Съюза на лесовъдите в България, Съюза на европейските лесовъди и Изпълнителна агенция по горите. Лектори са Томас Башни – един от водещите експерти в Австрия и д-р инж. Анна Петракиева – главен експерт в ИАГ и преподавател по дисциплината в Лесотехническия университет.

Специално подготвените горски педагози ще въвеждат подрастващите в лесовъдската професия и чрез интересни интерактивни игри ще ги запознават с гората и нейните обитатели, ще ги учат как да опазват и съхраняват красивата ни природа.

След приключване на обучението ЮЗДП ще разполага с достатъчно подготвени кадри за активна работа и занимания с учениците.   

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-10-08 16:19
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"