2019.08.25
неделя
00:56
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

Спасиха бедстващ щъркел в Пирдоп

Официалният сайт на община Пирдоп съобщава за акция по спасяването на бедстващ щъркел.

На 8 август общински служители спасили бедстващ щъркел и организирали предаването му на доброволци от Фондация „Дивите животни" в София. Акцията била предприета след подаден сигнал от граждани, забелязали мъртва птица и осиротялото й малко в щъркелово гнездо върху ел. стълб на ул. „Манджарин". Налице били основателни опасения, че то ще загине от глад и липса на родителска грижа.

След консултация със специалисти от РИОСВ, Община Пирдоп предприела необходимите действия за спасяването на щъркела и предаването му на специалисти. Екип на ЧЕЗ оказал съдействие, като изключил захранването и осигурил вишка за достигане до гнездото.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-08-09 11:26
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"