2018.09.24
понеделник
08:50
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
СУ Пирдоп посрещна чуждестранни гости

СУ Пирдоп посрещна чуждестранни гости

Делегация от чужбина посети СУ «Саво Савов» Пирдоп. Визитата беше част от проект, изпълняван в последната година от учебното заведение по програма «Еразъм +».

Припомняме, че от миналата година СУ «Саво Савов» изпълнява проект „Свържи се, сподели и вдъхнови“ по програма «Еразъм +». В него гимназиалното училище си партнира със средни училища от Португалия, Италия, Словакия, Полша, Хърватска и Турция. Проектът ще продължи още една година. Чрез участие в него учениците ще развият ключови умения за успешна професионална реализация и пълноценен социален живот. Ще станат създатели на медии, ще повишат езиковите си компетенции и ще осъществят междукултурен диалог. Учителите пък ще обменят опит със свои колеги от други страни и ще споделят добри практики.

След посещение на забележителностите на града, делегацията, съставена от преподаватели от училищата-партньори в проекта, посети средното училище. Гостите бяха посрещнати с традиционната питка и сол и китка здравец, поднесени от възпитаници на училището в народни носии. Директорът на гимназията Цвятко Четьов покани своите гости в кабинета на преподавателя Миглена Джежова, координатор на проекта за гимназиалното училище. Там тя приветства с „добре дошли” и разказа за училището. Официално приветствие отправи Четьов. Той изказа задоволство от съвместната добра работа и радостта си от визитата.

Ученици поздравиха с кратка музикална програма. Беше прожектиран специално подготвен клип, показващ моменти от общите дейности по проекта. Гости и домакини си направиха снимки за спомен.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-10-10 17:37
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"