Ученици от СУ-Пирдоп участваха в Webit

2019-05-15 16:54
 

На 14 май по покана на Министерството на образованието и науката, избрани заедно с 1000 ученици от цялата страна, група от 15 възпитаници и двама ръководители от СУ „Саво Савов“ бяха на европейското издание на световната серия от събития Webit в Националния дворец на културата.

Те имаха възможност да се запознаят с някои от най-големите съвременни технологични изобретения като хуманоидни роботи, футуристични системи за живот и транспорт между планетите, персонални летателни системи, робот, съдържащ биологически компоненти – киборг, биологични протези и други хардуерни и софтуерни подобрения. Учениците наблюдаваха примери на работещ изкуствен интелект – компютърна система, способна да отговаря на директно поставени въпроси, и приложението му в различни сфери от живота.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"