В Антон ще се строи физкултурен салон

2020-02-13 17:15
 

В Антон ще се строи физкултурен салон към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Това предвижда спечелен от общината проект. Физкултурният салон ще бъде изграден на два етажа и ще разполага с фитнес зала, съблекални и голям физкултурен салон с топла връзка към сградата на училището. Това заяви в интервю специално за „Средногорие Медия” служителят от община Антон Николина Михова.

Николина Михова: “ По проекта, който спечелихме, ще бъде изграден физкултурен салон с топла връзка към ОУ “Св.Св Кирил и Методий”. Това се намира точно зад нас. Площадката, която е зад нас. Проектът с изграждането на салона ще бъде финансиран по Програма за развитие на селските райони, по мярка 72. Проектът е спечелен и е подписан договор с Фонд “Земеделие” на 3 май 2019 година, като в момента е пусната процедура и стойността на обществената поръчка, която сме пуснали за изграждането на салона е 601 046 хиляди лева без ДДС. Финансирането от Фонд “Земеделие” ще бъде на стойност 441 хиляди лева, тъй като проектът е правен през 2015 година, финансиран е от Фонд “Земеделие” през 2019 година и от тогава е минало доста време, а максималната допустима стойност, която е по програмата е 250 000 евро. Така че общината издейства с усилия и с много перипети 160 000 лева без ДДС да бъдат финансирани от Фонд “Флаг”, за да може да реализираме проекта. Сега в момента тече процедурата за избор на изпълнител и 2 март е последната дата за прием на оферти. На 5 март ни предстои да отворим офертите за изграждането на физкултурния салон. След това можем да дедем по-подробна информация, кога ще бъде започнато строителството на салона.”

Репортер: “А какво ще представлява? Какво ще има в салона?”

Николина Михова: “Салонът ще представлява една сграда с метална конструкция, на два етажа като на първия етаж ще има съблекални, ще има душове, ще има фитнес зала. Ще бъде изграден коридор, който да осъществява топлата връзка между училището и салона и същевременно ще бъде направено така, че когато е извън класни дейности, извън учебно време, други хора да могат да ползват салона. Новоизграденият салон ще бъде с капацитет около 100 души, а самата фитнес зала за около 15 души. Квадратурата, разгънатата площ, на салона е 500кв.м.”

Репортер: “Значи ще могат да го ползват и други хора, а не само ученици?”

Николина Михова: “Абсолютно да, не само учениците. Салонът може да се ползва и от външни лица и извън учебно време ще може да се ползва.”

Репортер: ”Кога трябва да приключи по груби сметки?”

Николина Михова: “Минималният срок, който е заложен за изграждането на салона е шест месеца, а максималният е една година. Ако всичко върви нормално при провеждане на процедурата, няма обжалвания, март месец отваряме офертите, ако няма обжалвания. Началото на май месец смятам, че ще сме започнали изграждането на физкултурния салон.”

Репортер: “Значи до края на годината може би ще стане?”

Николина Михова: “Абсолютно да. До края на годината ще стане салонът. Дори и да има обжалвания пред КЗК от втория, третия изпълнител, до края на годината ще направим всичко възможно да стане и да изградим салона, който за нас е една изключително важна придобивка.”

Надеждите са до края на тази година селото да се сдобие с новата придобивка, която ще може да се ползва както от ученици в учебно време, така и от граждани извън учебно време.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"