2019.09.21
събота
03:27
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Чавдар пяха песните на Средногорието

В Чавдар пяха песните на Средногорието

На 8 юни в Чавдар се проведе традиционният фолклорен фестивал «Да запеем заедно песните на Средногорието». Празникът се проведе за дванадесета поредна година в местността „Света Петка” край Чавдар. Организатори бяха община Чавдар и читалище „Надежда”. От името на кмета на общината приветствие към участници и гости отправи секретарят Павлина Павлова. Като домакини самодейците от Чавдар откриха събитието. Към тях на сцената се присъедини Смесен битов хор от Пирдоп с ръководител Кузман Кузманов.

Празникът събра над 400 участници от региона и страната. Участваха групи и индивидуални изпълнители от Чавдар, Пирдоп, Златица, София, Орешец, Ведраре, Алино, Ботевград, Съединение, Смолско, Горна Малина, Трудовец, Мрамор, Косача, Перник, Радуил, Етрополе, Буново и Каравелово.

До късния следобед местността край Чавдар беше огласяна от български традиционни песни.

За участниците бяха предвидени грамоти и плакети.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-10 16:20
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"