2019.08.22
четвъртък
07:44
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица отбелязаха 140 години от смъртта на Л.Каравелов

В Копривщица отбелязаха 140 години от смъртта на Л.Каравелов

Копривщенци отбелязаха 140 години  от смъртта  на писателя Любен Каравелов и 65 години от откриването на музей Любен и Петко Каравелови. Поводът събра копривщенската общественост в двора на родния дом на бележитите копривщенци.  В словото си уредникът на музея припомни приноса на Любен Каравелов за развитието на обществената мисъл през Възраждането и 65 годишната историята по създаване на музейната експозиция. Ученическият духов оркестър изпълни химна на Копривщица, чийто текст е роден от перото на Каравелов. Бяха поднесени венци и цветя от името на общинското ръководство и администрация, на Дирекция на музеите, на читалището и на гостуващи сродни организации. Присъстващите имаха възможност безплатно да разгледат експозицията, обогатена и с фотоизложба.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-02-06 17:14
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"