В Копривщица пресъздадоха епизоди от хайдушките борби

2018-07-31 16:06
 

Регионален клуб „Традиция“ – гр. Копривщица, покани свои колеги от цялата страна, за да пресъздадат епизоди от дейността на хайдушкото движение в Средногорието. Местността, на която се състоя събитието, е на границата между Копривщица и Стрелча. Там, където хайдушките дружини на известните копривщенски войводи са оставили диря в историята ни.

Приживе станал легенда е Дончо Ватах войвода, който е родом от Копривщица. Дончо става герой на една от най-хубавите повести на големия писател и революционер Любен Каравелов.

На хайдушкото сборище бяха представени  театрализирани епизоди от българската история по действителни събития.  Стана ясен и малко известен  факт, че за да се справи с хайдутите и да нямат убежища, османската власт изсича вековни гори. Събитието край Копривщица беше уважено от кмета Генчо Герданов, общински съветници и граждани.

 

Добавена от: Иванка Господинова Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"