В Пирдоп отбелязаха Съединението с беседа

2019-09-05 17:20
 

В навечерието на Съединението на България община Пирдоп организира публична беседа. Събитието се състоя в двора на музей „Луканова къща”. Присъстваха зам.-кметът на общината Вера Бойчева, секретарят Николина Божкова, служители в администрацията, общественици, граждани. По-късно към тях се присъедини и кметът Ангел Геров. Специален гост-лектор беше проф. Вера Бонева – историк, публицист и университетски преподавател.

Новият уредник на музея Севда Чобанова приветства всички. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в трагедията с кораба „Илинден” в Македония.

Заместник кметът Бойчева прочете откъси от книгата „Когато Пловдив беше столица” на историкът и библиограф от Душанци Маньо Стоянов, в която изследователят на Българското Възраждане пише за Съединението.  

Гост-лекторът проф. Бонева изнесе лекция на тема „Съединението на България в националната културна памет” като засегна някои факти от историята и от изследователската си дейност около акта на Съединението.

Присъстващите имаха възможността да задават въпроси. В края на беседата кметът Геров поднесе юбилейни издания за града и цветя на гостенката.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"