2019.09.21
събота
04:41
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Пирдоп се проведе акция по кръводаряване

В Пирдоп се проведе акция по кръводаряване

На 10 юни в зала „Лектория” към читалище „Напредък” в Пирдоп се проведе акция по доброволно кръводаряване.

Националната кампанията „Капка по капка – живот” е на Министерството на здравеопазването и се провежда за поредна година. Възможността да дарят кръв получиха и пирдопчани по инициатива на Станислав Готев. В кампанията се включиха и младите червенокръстци от града.

Между 10:00 и 13:00 часа повече от 25 човека се отзоваха и взеха активно участие в кампанията. Бяха дарени 9 литра кръв за нуждаещите се. 2-ма души дариха от най-трудната за намиране кръв - 0 отрицателна, а 5-ма души дариха кръв за първи път. Желание да помогнат имаха и много други, които не бяха допуснати поради здравословни причини.

Кампанията по кръводаряване е ориентирана предимно към младите хора и има за цел да ги мотивира като доброволни безвъзмездни кръводарители.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-11 15:52
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"