2019.09.21
събота
04:07
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Златица направиха възстановка по «Време разделно»

В Златица направиха възстановка по «Време разделно»

На 9 юни за първи път в Златица организираха възстановка на епизоди от „Време разделно” по едноименния роман на Антон Дончев. Събитието уважиха кметът на общината Магдалена Иванова, служители от администрацията и множество гости от града и района.

Възстановката на сватбата на Манол и Елица, една от най-популярните сцени във "Време разделно", започна преди обяд в неделния ден в местността „Спасово кладенче”. Множеството участници умело пресъздадоха сцените.

Участниците бяха от клуб „Единение” – София, комитет „Родолюбие” – Пловдив, клуб „Русалии” – с.Петрич, Сдружение „Хайдути”, Регионален клуб „Традиция” – Нова Загора, клуб „Традиция” – Копривщица, Голямоконарска чета – Съединение, Сдружение „Всички на мегдана”. Декорът беше дело на бригадата на Димитър Богданов.

От общината имат намерение възстановката да се превърне в традиция.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-10 16:21
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"