2018.09.24
понеделник
08:13
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Златица ще правят паметник на Стоян Николов

В Златица ще правят паметник на Стоян Николов

Известният български национален състезател по борба Стоян Николов, който е родом от Златица, ще има свой паметник в родния си град. Това стана ясно на среща, организирана в малката зала на читалище "Христо Смирненски". На нея присъстваха кметът на Община Златица Магдалена Иванова, председателят на ОбС-Златица Асен Плахов, авторът на идеята Григор Григоров, организаторът на срещата Асен Згуровски, родственици на бореца и много граждани.

Припомняме, че Стоян Николов е роден в гр.Златица през 1949 година. Занимава се с класическа борба от 1963 година. През 1968 година е включен и в националния отбор. В Мексико става световен шампион. Носител е на множество златни, сребърни и бронзови медали от световни, европейски и олимпийски състезания. Състезавал се е и за отбора на Етрополе.

Идеята за негов паметник  в Златица е на Григор Григоров и неговата фондация "Лейди Даяна". Самият той е внесъл писмо до Община Златица с искане за изграждане на паметник на известния борец. Поводът е отбелязването на 20 години от смъртта на спортиста, които ще се навършат през 2018 година.

На срещата беше създаден инициативен комитет, който ще се ръководи от 7 човека. За председател на инициативния комитет беше предложен Григор Григоров.

От дискусиите на срещата стана ясно, че процедурата по изграждане на паметника ще премине през няколко етапа - решения на ОбС, предложения и определяне на място за паметника, предложения и определяне на вида на скулптурата, набиране на средства от добороволци и дарители, архитектурни и технически процедури и други.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-10-12 16:11
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"