Йоан Кесяков ще представи България на европейско по борба

2019-06-13 16:11
 

Младата ни надежда в борбата Йоан Кесяков от СК „Стоян Николов” гр. Златица стана част от националния отбор на България и основен претендент за титулярно място. Това стана след безапелационната му победа в държавния шампионат по класическа борба за момчета до 15 години. Той се наложи над противниците си и с четири победи грабна златото в шампионата, проведен между 3 и 5 юни в Перник. Йоан стана най-добрия в страната в неговата категория до 68 кг. Сега му предстоят няколко важни състезания, първото от които е европейско първенство в края на месеца. Това сподели за „Средногорие Медия” неговият треньор Иван Нешков.

Нешков: Най-доброто ни класиране от тази година е последния шампионат в Перник за момчета, в който участвахме с петима състезатели. Най-добро класиране направи Йоан Кесяков в категория до 68 кг. След четири победи с туш и технически туш над своите противници той завоюва златния медал. Това за него беше поправителен, защото на зимния не можа да завоюва медал. Все пак сега показа, че е в много добра форма и действително е най-добрия в тази категория за момента в България. С това си постижение той става част от националния отбор на България за момчета до 15 години като в същото време той се явява основен претендент за титулярно място, защото златен медал от отборен шампионат е по-високо постижение, отколкото на личния шампионат. На Йоан му предстоят редица участия в чужбина. Първото е на 29 юни в Краков. Ще се проведе европейско първенство за момчета до 15 години, където той ще участва в категория до 68 кг. След това има световно първенство, за което още не се знае кой ще е домакин. Октомври месец му предстои Балканиада, която ще се състои в Панагюрище – 5-6 октомври, също за момчета до 15 години.

Пред медията Йоан сподели своите настроения и нагласи за състезанията.

Йоан: Успях да стигна до тук с това, че на републиканското се справих добре, успях да взема първо място с четири срещи и четири победи. Беше предизвикателно. Не беше много лесно, но се справих. Искам много да благодаря на треньора си, защото без него нямаше да стигна до тези резултати. Сега ще ходя в Краков, Полша. Това е европейското за момчета 13, 14 и 15 годишни. Със сигурност има малко притеснение, защото това е първото европейско, на което отивам. С удоволствие отивам, но и със страх. Не смятам, че ще се представя кой знае колко добре, но ще дам всичко от себе си.

Треньорът Нешков се похвали и с множеството завоювани медали от различни първенства през годината. Неговите по-малки възпитаници Евгени и Цанко също споделиха своята радост от спечелените медали.

Евгени: Записах се преди четири години на борба. Тези медали ги спечелих с доста усилие и най-вече с дисциплина. Бях на републиканско първенство в Сливен. Не беше много лесно, колкото го мислех, но все пак успях.

Цанко: Тренирам от три години. Тези медали ги спечелих на състезанието в Сливен. То беше републиканско. Беше трудно. Бяхме 13 участника. Направих две победи и завоювах трето място.

Пълните интервюта по темата с треньора и младите борци може да гледате в предаването „Интервю на седмицата” в петък, веднага след новините или на интернет страницата на медията.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"