2019.09.21
събота
04:13
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Започва нов прием за дуално обучение

Започва нов прием за дуално обучение

Новият прием за дуално обучение, което се провежда в АТПГ в Златица започва. Новият прием за трета поредна година ще бъде по специалностите „Електрообзавеждане на производството“, „Машини и съоръжения за заваряване“ и „Автотранспортна техника“. В периода 3-5 юли 2019 г. всеки успешно завършил седмокласник може да подаде документи и да стане част от проекта, а от началото на новата учебна година да започне с теоретично обучение в избраната специалност, подкрепено с практически опит в реална компания.

В момента в паралелките с дуална форма на обучение (8 и 9 клас) се обучават 43 младежи. Обучението е 5-годишно с прием след 7 клас и е разделено на два етапа. В първия етап от 8 до 10 клас теоретичната и практическата подготовка на учениците се извършва от учители в училището. Вторият етап (11 и 12 клас) предвижда ограничени лекции в училище, а през останалото време наученото се надгражда в реална работна среда в предприятие - партньор под ръководството на ментори. На този етап учениците получават и възнаграждения.

Проектът за дуално обучение в АТПГ в Златица се реализира с подкрепата на „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Елаците Мед“, „Геотрейдинг“, „Геострой“ и Групата на инженеринговите партньори.. Проектът осигурява подготовка на качествени кадри за нуждите на бизнеса в Средногорието.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-10 16:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"