Започва ремонтът на пътя за Бодят

 

С церемония по първа копка започна проектът за реконструкция на пътя за махала Бодят.

Припомняме, че през миналата година общините имаха възможност да кандидатстват за финансиране от Министерство на регионалното развитие и благоустройството с важни и спешни инфраструктурни проекти. Такъв проект  подаде и община Златица за реконструкция на общинския път за махала Бодят. През месец октомври миналата година стана ясно, че Министерството отпуска около 2,6 млн. лв. за проекта.

Днес – 16 март, в Бодят се проведе церемония по първа копка. Присъстваха кметът на община Златица Стоян Генов, заместник кметът Македонски, кметският наместник на село Петрич Мария Ангелова, към което е махалата, кметските наместници на другите съставни на Златица села, служители на общинска администрация. Присъстваха още проф.Илия Гърков, представители на фирмата-изпълнител, жители и гости на Бодят. Отец Ангел Разградлиев отслужи тържествен водосвет за здраве и спорна работа по проекта. Той поръси със светена вода всички присъстващи. Кметът Генов изказа задоволство от стартирането на проекта и сподели, че това е вторият проект за махалата след ВиК проекта в ниската част на махалата. Македонски разказа, ч еще се подмени асфалта, пътят ще се разшири на около 4-5 метра, ще има банкети и канавки. За финансовите параметри сподели счетоводителят на общината Ланкова. Стана ясно, че пътят е с обща дължина от 3 км. Преведени са средствата от около 1,3 млн.лв. за първия етап от 1,5 км. Тя се надява вторият транш да бъде предоставен тази година. Кметският наместник Мария Ангелова изрази задоволство от стартирането на дългоочаквания проект и пожела лека работа. Отец Ангел поръси строителната машина за безаварийна работа и беше плиснато менче с вода. Кметът Генов разби бутилка вино в машината и беше извършена символичната първа копка.

Първият етап на проекта следва да приключи за 180 дни.

Според МРРБ, от подадените проекти от всяка община е включен първият приемлив по приоритетност и направление обект. С изключение на община Златица, всички останали общини ще вложат средствата си във ВиК инфраструктура. Наскоро започнаха ВиК проекти в повечето общини в района.

 

Публикувана на: 2023-03-16
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"