Златка Кънева представи нова стихосбирка

 

В рамките на «Влайкови дни 2024», местният творец и кмет на село Душанци Златка Кънева представи новата си стихосбирка «Пробуждане на неспокойната». Събитието се състоя в ритуалната зала на община Пирдоп и събра множество почитатели на автора и на поезията.

Кънева приветства всички и благодари за вниманието. Тя отправи специални благодарности за съдействието по издаването на стихосбирката на кмета Ангел Геров и на представителя на медодобивната компания Драга Сапунджиева. Кънева направи специални подаръци към тях, а те от своя страна поднесоха поздравления и цветя.

Пред аудиторията авторката представи своята нова стихосбирка, която условно раздели на няколко цикъла. В началото е словото, после е будителят, който го разпространява, следват нашите възрожденци, нашето битие в селото и модерния град, и накрая описва синдрома на ежедневието и душата като вечно търсеща някакъв смисъл в живота. С творбата си Кънева цели да събуди обществото към обществената дейност. Тя съобщи и за каузите на изданието, а именно подкрепата на талантливи ученици, насърчаване на четенето и популяризиране на дарителството. Кънева заяви, че част от приходите от книгата ще предостави като дарение за честванията на 150 години от рождението на почвоведа Никола Пушкаров през тази година, друга част се предвидени в подкрепа на млади хора, а малка част ще задели за бъдещ проект под името «Академия усмихни се». Тя представи и специално оригинално издание направено изцяло ръчно и от подръчни материали с поместени в него част от новите стихове, което обяви на търг и до Коледа ще очаква своя собственик. Кънева прочете и някои от творбите в новата стихосбирка. Тя поднесе екземпляр от произведението си на свои партньори – местните медии и библиотеките към двете читалища в общината. Присъстващите имаха възможност да задават въпроси и дискутират важни теми с авторката. Кънева поднесе изненада към всички като разигра томбола с награди.

В края на събитието желаещите имаха възможност да се сдобият със стихосбирката, лично подписана от авторката, а някои оставиха своето впечатление и послание в специалния дневник за отзиви.

 

Публикувана на: 2024-05-16
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"