Аурубис и партньори облагородиха входа на яз.Душанци

 

На 22 април, когато се отбелязва Световния ден на Земята, представители на най-голямото металургично предприятие край Пирдоп – „Аурубис България”, заедно с кметство Душанци, членове на ловно-рибарското дружество „Средногорие“, служители на Държавно горско стопанство Пирдоп, ученици от СУ „Саво Савов“ и много други взеха участие в организираното почистване, озеленяване и облагородяване на входа и района на яз.Душанци.

Кметът на село Душанци Златка Кънева даде началото на организираната инициатива. Тя изрази увереността си, че това място, което е и лицето на язовира, ще стане едно много по-хубаво и приветливо място. Тя представи и трите млади лазарки, които поднесоха свое кратко изпълнение на традиционна песен.

Изпълнителният директор на „Аурубис България” Тим Курт приветства присъстващите и поиска лопата, с която се включи в инициативата като засади първото растение в новоизградения алпинеум.

След импровизираното начало, всички доброволци започнаха дейността си. Служителите от компанията и представители от община Пирдоп и село Душанци засаждаха растителност в алпинеумите и в крайпътни саксии. Учениците, ловците и риболовците почистваха поляните и пътя към язовира. Горските служители подпомагаха различните дейности.

Облагородяването на входа на яз.Душанци е финансирано от медодобивното предприятие с организационната подкрепа на партньорите им.

Публикувана на: 2021-04-23
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"