Мирково с нова сметосъбираща машина

 

Днес на кратка официална церемония в Мирково символично беше връчен ключ и сертификат за дарение на нова сметосъбираща машина за нуждите на община Мирково.

Община Мирково получи нова сметосъбираща машина. Официалното събитие се състоя на 27 ноември на площада пред общинската администрация. Ключовете от новата придобивка бяха връчени на кмета на община Мирково Цветанка Йотина от Доминик Хамерс, Изпълнителен директор на групата „Геотехмин“. Дарението е осъществено в рамките на благотворителната програма „Българските добродетели“ и е само първият от предвидените проекти за община Мирково.

Кметът Цветанка Йотина прие с благодарност новата машина и благодари на групата предприятия за финансовата ангажираност.

Приветствие към присъстващите отправи и Доминик Хамерс.

Сметосъбиращата машина отговаря на всички европейски изисквания и препоръки за комфорт при работа, сигурност и екологосъобразност. Машината е с двигател Евро 6, съгласно последните изисквания за двигатели с вътрешно горене. Притежава електронна система за контрол и безопасност при шофиране. Обемът на бункера за боклук е 16 куб.м, което ще позволи по-ефективно събиране на битовите отпадъци.

На церемонията присъстваха граждани, представители на общинска администрация и общински съветници. Гост беше и Стойно Стойнов, директор на Обогатителен комплекс в „Елаците-Мед“. Събитието бе уважено и от отец Николай Славчев, който отслужи тържествен водосвет за здраве, благоденствие и просперитет на всички жители на община Мирково и безаварийна работа на новата придобивка.

По рамковото споразумение, през следващите три години, четирите дружества от групата „Геотехмин“ ще осигурят финансиране и подпомагане и по други значими проекти и каузи на общината, в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Публикувана на: 2020-11-27
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"