Обсъдиха язовир Душанци на извънредна сесия

 

Вчера – 12 април, се проведе извънредно заседание на общински съвет Пирдоп. Главният въпрос, за който се събраха съветниците беше предложение на „Аурубис България” по казуса със собствеността на земята под язовир Душанци.

Припомняме, че делото, заведено от компанията, за установяване собствеността върху земята под водното огледало на съоръжението беше спряно временно. Започнаха преговори между компанията и ръководството на общината.

Вчера стана ясно, че за да бъде прекратено делото от компанията са направили предложение в отговор на искане от страна на община Пирдоп. Предложението е, след придобиване собствеността на земята, компанията да влага ежегодно допълнително около 100 хил.лв. „целево за подобряване на условията на достъп и отдих около яз.Душанци”. Съветниците изразиха недоволство и обида от подобно предложение, тъй като по думите на кмета Геров първоначално предложението е било средствата да бъдат за благоустрояването на село Душанци. От компанията отново отбелязаха, че нямат намерение да променят съществуващото положение с язовира и няма да въвеждат никакви ограничения за достъп и ползване.

Съветниците приеха предложението за сведение, но решиха същото да бъде приведено до знанието на жителите на Душанци и общината чрез сайта на общината и фейсбук страница на Душанци. Ще бъде проведено и събрание с хората за разискване на въпроса и взимане на конкретно становище при продължаването на преговорите.

Въпросът ще бъде разгледан отново на следващо заседание на съветниците.

Пълен запис от извънредното заседание може да гледате в събота – 17 април от 17:00 часа и в неделя – 18 април от 19:00 часа по „Средногорие Медия” или на интернет платформата на медията.

Публикувана на: 2021-04-13
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"