Осъвремениха видеонаблюдението в Пирдоп

 

В Пирдоп приключи изграждането и осъвременяването на системата за видеонаблюдение. От миналата година до днес бяха поставени над 70 камери както на възлови места в града, така и в покрайнините. Средствата бяха осигурени в рамките на партньорската програма на общината с медодобивното предприятие – «Аурубис България». Предстои надграждане на видеонаблюдението и в Душанци.

Повече за реализирането на проекта разказа за «Средногорие Медия» кметът Ангел Геров.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: „От миналата година се изпълнява. Това е по партньорската програма с „Аурубис”. В рамките на две бюджетни години, които са на „Аурубис България”, тъй като тяхната бюджетна година не съвпада с нашата. От миналата година и тази година е проектът. Срокът за изпълнение е до утре, но го уцелихте кога да се обадите без да знаете. Утре е крайният срок за завършване на видеонаблюдението. Физически всичко е монтирано, работи. В Душанци има изградено еидеонаблюдение, което трябва да бъде донадградено. То ще бъде на следваща дата, тъй като в Пирдоп трябва да си признаем, че нямаше абсолютно никакво видеонаблюдение. Вече можем да ги признаем, тъй като работи. Новото е факт, до сега не можехме. Просто бяха морално остарели камерите, апаратурата. Уж имахме видеонаблюдение, но на него нищо не се виждаше. Видеонаблюдението нали това му е целта – превенция и охрана. При евентуални недобросъвестни действия или каквото и да било, да може да се види какво се е случило.”

В следващите дни ще се проведат фини настройки на устройствата, тридневните проби и видеонаблюдението на Пирдоп ще заработи на пълен капацитет.

Кметът изрази надежда това да допринесе за намаляване на посегателствата срещу собствеността и до повишаване сигурността на гражданите.

Публикувана на: 2021-04-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"