Платен Репортаж: Демократична България представи листата си в Копривщица

 

Водачът на листата за Софийска област на „Демократична България“ - Обединение д-р Александър Симидчиев представи кандидатите на коалицията в Копривщица. Сред 11-те кандидати за народни представители има юристи, лекари, учители и инженери. Всички те са обединени от идеята, че България може много повече и може да се превърне в модерна страна, в която всички са равни пред закона. Коалицията „Демократична България“ е съставена от партиите „Да България“, Демократи за силна България и „Зелено движение“.

Представянето на листата на „Демократична България“ за София област бе в Копривщица, защото Възрожденскит град, а и регионът нееднократно е доказвал, че тук живеят активни и разумни хора:

Д-р Симидчиев: „Както знаете аз съм кандидат на Демократична България в листата за новия парламент, но причината да сме тук е, защото в този регион виждаме много съмишленици и както всички ще забележат сме в един много важен двор, свързан с училището. Тук сме двама кандидати от листата на Демократична България, които представляваме основната част от професиите, на които се крепи нашето общество – колежката ми Елена, която е проподавател, учител и аз, който съм лекар. Имаме нужда обществото ни да има стабилно обучение, което да може да формира бъдещите граждани на страната ни. Имаме нужда и от специалисти, които могат с профилактична и лечебна насоченост да поддържат обществото ни здраво.

Преди малко говорихме с хора от района, че в момента пандемичния процес се разгаря доста бурно тук конкретно, с достав висока честота. Необходимо е да направим няколко неща. На първо място за да е ефективно справянето с една такава криза трябва да имаме достатъчно информация и то надеждна информация, на базата на която да се правят подходящите мерки. Всяка една мярка е само толкова подходяща, доколкото тя съответства на особеностите на даден район.“

Един от основните приоритети, за който д-р Симидчиев се ангажира да работи в следващото Народно събрание, е въвеждане на електронноздравеопазване. Това е начинът пациентите да получават по-качествени услуги, да не губят време в разкарване между кабинети, а лекарите – да имат повече време за прегледи, вместо да го губят в бумащина:

Д-р Симидчиев: „Та това, което искам да призова хората е да се замислят в каква общност искат да живеят в бъдеще – подредена, структурирана и с профилактична насоченост, която предвижда проблемите преди те да са настъпили или такава, в която ние следваме проблемите и се опитваме да гасим пожари тук и там.

Общо взето, това е отговора на въпроса защо съм тук. Искам да дам една алтернатива, в която можем да виждаме стабилно, профилактично насочено и базирано на данни управление на всяка една криза, която предстои да имаме.“

Водачът на листата на „Демократична България“ се срещна с граждани и гости на Копривщица. Обикаляйки петъчния пазар, д-р Симидчиев разговаря с хората и отговори на всичките им въпроси. Очаквано хората питаха за ваксините срещу Ковид-19, за мерките срещу коронавируса и състоянието на здравеопазването у нас. По-късно д-р Симидчиев разговаря и с местните лекари в градската поликлиника.

Един от кандидатите за народни представители в листата е Елена Чумпова, учител и детски възпитател от Копривщица:

Чумпова: „Ще търсим подкрепа от всички граждани на Средногорието, защото Средногорието е и моя роден дом“.

Предизборната програма на партията може да видите на сайта www.demokrati.bg

За кандидатите на Обединение „Демократична България“ може да гласувате с номер 11 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувана на: 2021-03-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"