Платен репортаж: Домашен социален патронаж в Златица има ново оборудване

 

На 24 март в Златица беше доставено ново оборудване за базата на домашния социален патронаж. Новото оборудване беше монтирано и замени старото и силно амортизирано такова. Подмяната стана в рамките на спечелен от община Златица проект за подобряване на материалната база.

Припомняме, че през 2020г. община Златица кандидатства и спечели финансиране спроектното предложение „Модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж”, който се финансира от Фонд „Социална закрила” (ФСЗ), по целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария.

Общата стойност на проекта е 15524лв., от които 13971,60лв. са финансиране от  ФСЗ, а 1552,40лв. са съфинансиране от община Златица.

Кухненското оборудване и обзавеждане включва: електрическа пекарна с две камери, база за пекарната, електическа печка с шест електрически котлона и фурна, работна маса от неръждаема стомана, шкаф-крайстенен с работен плот и плъзгащи се врати от неръждаема стомана, професионална мивка с три басейна, изцяло от неръждаема стомана, мивка с професионален плот против разливане, също изцяло от неръждаема стомана и усилена количка за казани до 150кг.

В Домашен социален патронаж Златица работят 12 чонека персонал, коитосе грижат за приготвянето на обяда на над 120 лица, жители на община Златица. Подмяната на кухненското оборудване бе от изключителна важност - създадоха се реални условия за повишаване капацитета на услугите, свързани с приготвянето и предоставянето на топла готова храна, подобри се материалната база, осигури се кухненско оборудване, отговарящо на всички национални и европейски хигиенни норми и изисквания, осигуриха се по-добри и безопасни условия на труд за персонала.

Общинска администрация Златица работи и ще продължава да работи в услуга на гражданите си. Този първи реализиран проект за 2021г. е само началото на бъдещите идеи и планове за подобряване жизнения стандарт на жителите на общината.

Публикувана на: 2021-03-25
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"