Подновиха ремонта на улици в Бенковски и Смолско

 

Благодарение на благоприятните климатични условия, продължава изпълнението на проекта за асфалтиране на улици на територията на община Мирково. Паралелно се извършват ремонти дейности (редене на бордюри, профилиране и асфалтиране) на улици в с. Бенковски и в с. Смолско. Това съобщиха от община Мирково в социалната мрежа.

Специално за „Средногорие Медия” кметът на общината Цветанка Йотина съобщи, че до началото на лятото улиците ще бъдат и асфалтирани и проектът ще приключи.

Цветанка Йотина – кмет на община Мирково: „Проведена е процедура с три обособени позиции – асфалтиране на улици в Мирково, в Смолско и в Бенковски. В Мирково приключи, имаше асфалтиране на две улици, приключиха и заминаха за Смолско. В момента се работи и в двете населени места, тъй като климатичните условия са благоприятни. Продължаваме изпълнението на проекта, подготвяме за асфалтиране и когато април месец стане възможно вече да се асфалтира, ще асфалтираме улиците и в Бенковски и в Смолско. В момента асфалтова база не работи. По принцип всяка година през зимния период се затваря, прави се профилактика и се отваря някъде пролетно време, април месец. В момента, в който се отвори веднага ще пристъпим към асфалтиране, защото всичко ще е подготвено. И профилирането, и подреждането на бордюрите така, че остава само асфалт.”

Припомняме, че строителните работи по проекта започнаха през октомври миналата година, но в зимните месеци бяха преустановени. Сега, предвид добрите условия, работата продължава. Проектът е на стойност около 888 хил.лв. и обхваща улици в селата Мирково, Бенковски и Смолско.

Публикувана на: 2021-02-11
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"