В СУ-Пирдоп се проведе открит урок по История

 

Вчера, по повод 145 години от избухването на Априлското въстание и във връзка с изучавания материал по История в шести клас, в СУ «Саво Савов» - Пирдоп се проведе открит урок за шестокласниците в часа на преподавателя Мая Каменска. Специалният урок по История беше изнесен от членове на Регионален клуб «Трацидия» - гр.Златица.

Часът по българска история обхвана периода около Априлската епопея и национално-освободителните борби. Председателят на клуба Явор Ангелов разказа на учениците кратки исторически факти за времето преди и по време на Освобождението на България. Всеки от гостите представи различни аспекти около живота на българина по онова време. Бяха показании оръдия на труда, пособия от бита на хората, облеклото, аксесоарите и най-вече експонати от въоръжението на българите, турците, русите. Всеки експонат беше придружет от разяснение как се е използвал и за какво. Някои от тях дори се превърнаха в манекени да се убедят колко тежи едно такова бойно снаряжение и как би изглеждало то на детската им физика. Урокът предизвика огромен интерес и в края му учениците пожелаха да се докоснат до експонатите отблизо и да научат повече и повече за тях.

Публикувана на: 2021-04-28
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"