Първо състезание по спортни танци в Средногорието

 

Първото по рода си състезание по спортни танци в Средногорието – „Средногорие танцува 2014“, се състоя на 12.04.2014г. на територията на Аграрно-техническата професионална гимназия в гр. Златица. Организатор бе г-н Иван Терзиев, изпълнителен директор на Клуб по спортни танци „София Данс“, който е основал първата си танцова школа в Челопеч. Състезанието се осъществи под егидата на заместник областния управител на Софийска област София Торолова и с подкрепата на «Средногорие Мед Индустриален Клъстер». Целта на танцовото състезание бе да популяризира спортните танци в Средногорието и да стимулира развитието на този спорт. Идеята е „Средногорие танцува 2014“ да прерастне в традиционен турнир по танци в региона.

Турнирът по танци премина през няколко етапа. В него взеха участие деца между седем и тринадесет години, които бяха разделени според възрастта си в различни групи и танцуваха както по двойки, така и самостоятелно. В състезанието взеха участие над 60 танцови двойки от различни градове на страната, сред които Златица, Пирдоп, Чавдар, Мирково, Антон, Петрич, Кюстендил, Велико Търново, Благоевград, Дупница, Перник и София.

Началото на „Средногорие танцува 2014“ бе поставено от г-н Иван Терзиев, който поздрави присъстващите и пожела успех на децата по време на състезанието. От своя страна, г-жа София Торолова, заместник областен управител на Софийска област, приветства гостите на събитието и пожела на децата-танцьори да направят това събитие незабравимо. Пред присъстващите бе представен и поздравителен адрес от г-жа Магдалена Иванова, кмет на община Златица.

Умения на участниците в танците самба, румба, джайф, ча-ча, куикстеп, валс, виенски валс и танго бяха оценявани от жури, в което взе участие и Ева Драгоева, представител на «Средногорие Мед Индустриален Клъстер». 

По време на състезанието бяха представени и няколко демонстрационни танца от страна на танцьори от Клуб по спортни танци „София Данс“. Г-жа Торолова награди танцовата двойка до 9 години - Димана Крумова и Божидар Радославов с медали и купа след тяхно демонстрационно изпълнение на английски валс, куикстеп, ча-ча и джайф. Първото издание на „Средногорие танцува 2014“ премина през квалификации, полуфинали и финали, като най-добре представилите се според журито танцьори получиха подаръци от организаторите, както и грамоти за своето участие. Класиралите се на първите три места във всяка една възрастова група бяха наградени с купи и медали, връчени им от Ева Драгоева. За всички участници в „Средногорие танцува 2014“ организаторите бяха предвидили и лакомства.

Публикувана на: 2014-04-14
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"