СУ-Пирдоп отбеляза патронния си празник

 

По повод патронния празник на СУ „Саво Савов” Пирдоп в училището беше организиран спортен празник и тематични арт ателиета. Припомняме, че през месец април всяка година учебното заведение традиционно чества своя патрон – учителят и художник Саво Ценов Савов. В тази връзка ученическият съвет организира хепънинг, в който бяха включени различни арт изяви и спортни игри.

В двора на учебното заведение се събраха множество ученици и преподаватели от училището-организатор. Участници в празника бяха и ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски” – Златица и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Антон.

В спортната програма бяха включени футболни срещи, срещи по народна топка, волейболни срещи, декорация на великденски яйца и тениски, рисуване и моделиране на полезни неща от непотребни отпадъци.

За най-добре подготвените физически и най-креативните бяха предвидени награди.

При създаването на полезни неща от отпадъци най-добра се оказа Христина Цанева от 7 клас, втора се нареди Петя Шопова от 8 клас, а трета – осмокласничката Дарина Велчева. Конкурсът за рисунка спечели Кристина Николаева от 11 клас, нейна подгласничка стана Василена Лалева от 7 клас и трети се нареди Никола Гешев от 11 клас. В конкурса за декориране на яйца победител стана петокласничката Деяна Димитрова, втора стана Наталия Захариева от 7 клас и трета – Елеонор Нанкова от 5 клас. В рисуването върху тенниски най-добра се оказа Кристияна Шентова от 8 клас, след нея се нареди Александра Кънева от 8 клас и трета стана Росица Панова от 5 клас. В спортните дисциплини имаше оспорвани двубои. При народната топка първото място спечелиха домакините от 6 клас, втори станаха домакините от 5 клас, а трето и четвърто място – съответно за гостите от Златица и гостите от Антон. При футболистите най-точен се оказа отборът на Златица, следван от шестокласниците от Пирдоп, трети стана отборът на домакините от седми клас, а пето и шесто място заеха съответно отборът на Антон и петокласниците от Пирдоп. При волейболистите спечели отборът на 12 б клас, следван от този на 12 а клас и трети се нареди отборът на 10 клас.

Публикувана на: 2021-04-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"