Ученици от ПГТХТ се състезаваха да месят хляб

 

Вчера в Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии се проведе училищно състезание, посветено на питката и хляба, на обичаите и традициите под надслов „Да замесим хляб”.  В него се включиха ученици от осми до 11-и клас.

Състезателите бяха в отбори по двама и трябваше да замесят питки по авторски рецепти. Учениците се включиха в предизвикателството с много желание и старание и замесиха вкусни и пухкави питки. След края на приготовлението, всички се събраха в двора на учебното заведение за представяне на творенията си. Пред всички свои съученици и преподаватели бяха представени пет питки. След кратък рецитал, посветен на хляба, г-жа Борисова направи демонстрация на замесване на питка и даде някои важни насоки и съвети на младите готвачи. Четиричленно жури от преподаватели оцени творбите и определи победителите. Критериите бяха външен вид, техника на приготвяне, вкус, хигиена на работното място и външен вид на участника след работа.

Първо място беше присъдено на екипа Дарина Чернева и Надя Ценова от 11-и клас. Второ място заслужи екипът Алис Захариева и Деси Петрова от 10-и клас, а трети се наредиха Ваня Орлова и Емил Филипов от 11-и клас. Призьорите получиха награди от директора на училището, а всички участници получиха поощрения.

Публикувана на: 2021-04-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"